"BOLLSPORTERNAS SKATEPARK"

Aktivitetspark för alla

Nytänkande aktivitetsparker för handboll, fotboll och racketsporter.

Utformningen av platser för bollsporter har sett ungefär likadan ut i generationer. En plan och två mål, utformade för organiserad idrott och att utöva sport i större grupper. Vi vill vara med och förändra detta och hjälpa er att utforma platser som gör skillnad.

 

Skapa förutsättningar till ett roligare och mer aktivt liv för alla i samhället med TRiQ.

 

Flexibla lösningar

Välj en färdig design eller skapa en egen.

 

Modulerna är utformade för att kunna fungera till flera olika bollsporter och även vid den allra minsta grunduppsättningen får användarna tillgång till många funktioner och finesser.

 

Våra bollplank passar alla typer av anläggningar och budgetar – oavsett om du vill ha en enkel lösning eller en hel multiarena. Låt våra experter hjälpa dig.

 

Team

Max Bodlund

Jag är en idrottsälskande ungdomstränare med passion för fotboll och har spenderat många timmar på och bredvid fotbollsplanen både som utövare och tränare.

Detta fick mig att lägga märke till att fotbollsplanen idag bara är anpassad för själva matchsituationen och att det saknades något på våra idrottsanläggningar, något som kunde erbjuda teknikträning och roligare spontanidrottutövande. Går man till fotbollsplanen idag så är det nästan enbart för att skjuta på mål tills man tröttnar på att hämta bollen om och om igen.

 

Jag och min son tränade ofta tillsammans hemma på gräsmattan och när jag fick iden att bygga något som vi kunde använda till egen teknikträning konstruerade jag den första prototypen till TRiQ. Efter en kort tid så noterade jag dramatiska framsteg på min sons bollmottagning. Detta fick mig att lägga ihop ett plus ett och fick snart en bild i huvudet av hur mycket roligare vi skulle kunna göra det att komma till våra näridrottsplatser om vi utvecklar anläggningarna och erbjuder nytänkande möjligheter till teknikträning och lekar för bollsporter. Tanken till TRiQ arena började formas.

 

Jag hoppas att TRiQ ska bidra med något som gör att ungdomar kan lockas ut i rörelse och upptäcka hur roligt det är med fotboll och på så sätt få vara del i deras teknikträningsutveckling. Jag är också övertygad om att TRiQ arena kan vara ett ovärderligt verktyg för ungdomstränare om de har tillgång till det vid sin anläggning, både att använda under träning men också för att kunna visa spelarna övningar och lekar som de kan använda TRiQ modulerna till på sin fritid.

Henrik Larsson

När jag fick se TRiQ modulerna användas första gången såg jag direkt vilka fantastiska möjligheter till roliga och bra teknikövningar som man skulle kunna skapa för att träna på sin första touch.

Under alla mina år som professionell fotbollsspelare så var det just min första touch som var mitt viktigaste anfallsvapen. Jag kunde snabbt ta emot bollen och flytta den till den ytan som jag helst ville förflytta mig till.

 

”- Under alla mina år som professionell fotbollsspelare så var det just min första touch som var mitt viktigaste anfallsvapen.”

 

Ute i det öppna spelet och i straffområdet är tid en sällsynt vara i den moderna fotbollen och tack vare att jag oftast kunde ta mig bort från motståndarna med bollen så gav det mig några extra viktiga sekunder att komma till bra passnings- och avslutslägen. Framförallt inne i straffområdet är tiden innan försvararna kommer för nära anfallsspelaren nästan obefintlig. Detta ställer enorma krav på anfallsspelarens första touch – att hela tiden kunna vara steget före sin motståndare.

 

Hade TRiQ arena modulerna funnits när jag växte upp så kan jag se hur mycket glädje jag och mina vänner hade haft när vi lekte och tränade med dem.  Jag ser potentialen för både fotbollsspelare och tränare om dessa moduler finns vid deras fotbollsplan. Att få vara med och skapa bra moderna anläggningar för teknikträning och samtidigt få vara delaktig i ungdomars fotbollsutveckling.

 

“Gillar man boll så gillar man TRiQ”

Fotboll är lika enkelt att förälska sig i som det är svårt att bemästra.

Har man någonsin tränat fotboll så vet man hur många svåra tekniska moment som en spelare behöver bemästra för att verkligen bli duktig.

Efter att ha byggt vår första anläggning och sett hur bra den fungerar och hur väl ungdomarna tagit till sig konceptet så tycker vi verkligen att vi har något unikt att erbjuda. Vi brinner för fotboll och för ungdomars möjligheter att utvecklas inom vår sport och vi hoppas få vara en del i den utvecklingen och ge barn och ungdomar förutsättningarna till kvalitativ teknikträning. Vi vill skapa möjligheterna till modern teknikträning med TRiQ modulernas enkla men funktionella design. Vi vill också genom lekfull design locka till spontanidrott och tror att även de som inte är fotbollsintresserade kan lockas ut i rörelse tack vare TRiQ arena.

Tekniska moment som tränas

 • Tillslag
 • Precision
 • Rörlighet
 • Fotarbete
 • Timing “läsa bollbanor”
 • “First touch”
 • Mottagning och medtag
 • Avslut
 • Kroppens koordinationsförmåga

MODULBASERAD DESIGN

 • Tack vare att modulerna design så kan vi skapa lösningar för alla typer av anläggningar stora som små
 • Vår expertis inom sporten gör att vi kan hjälpa er hitta lösningar som passar era behov och er anläggning

Främjar Folkhälsa

Hälsosammare barn, ungdomar och vuxna genom nytänkande och rolig rörelseaktivitet.
Det TRiQ skapar finns inte idag och gör det helt enkelt roligare att aktivera sig för alla som är intresserade av bollsporter.

TRiQ anläggningar för spontanidrott och aktivitetsparker är unika och möjliggör rolig egenträning för boll- och racketsport. Flera olika lekfulla och varierande moduler leder till att fler aktiverar sig.

TRiQ skapar nya mervärden till aktivitetsytor som gör att barn, ungdomar och vuxna rör på sig mer!

Tonåringar tilltalas på ett nytt sätt som saknas. Dagens offentliga utbud lockar inte många tonåringar att ta sig utomhus. De är för gamla för lekplatser och de är oftast inte intresserade av utegym.

Är de fotbollsintresserade finns det inget mer än fotbollsplanen att åka till och den inte särskilt lekfull och intressant om man inte spelar match. TRIQ har potentialen att locka tonåringar på ett helt nytt sätt.

”Bollsporternas skatepark”- Ett roligt och nytänkande bollkoncept.

Ökad Jämlikhet

Öppet för alla oavsett resursstyrka!

TRiQ modulerna gör det lättare för alla oavsett ekonomisk bakgrund att träna roligt och kvalitativt på ett helt nytt sätt.

 

TRiQ skapar unika möjligheter till lekfull och seriös egenträning som är tilltalande för bollintresserade ungdomar och vuxna.

Alla kan bli bättre på att hantera en boll oavsett ekonomiska förutsättningar!

Det har blivit en miljonindustri med individuell fotbollsträning och träningsutrustning för personlig träning som kräver egen trädgård. Vi vet att många ungdomar saknar dessa ekonomiska förutsättningar.

Det är en hel del ungdomar som går till privattränare för att träna extra eller har utrustning för teknikträning hemma. Ungdomar från svagare socioekonomiska områden saknar oftast dessa möjligheter. Med en öppen och tillgänglig TRiQ arena får alla samma möjligheter att träna bollsportsteknik oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man har. Det krävs ingen speciell utrustning, kläder eller förkunskap för att använda TRiQ.

En hel del ungdomar saknar aktiva och delaktiga föräldrar, men TRiQ skapar förutsättningar för alla att träna hur mycket de vill.

 

Föreningsutveckling

Med TRiQ-konceptet skapar ni roliga och innovativa möjligheter till egenträning och nytänkande gruppträning som är tilltalande för ungdomar och vuxna som har bollsport som intresse.

För att skapa helt nya förutsättningar för både spontanidrott och teknikträning kring våra befintliga fotbollsplaner, så kan man med stor fördel placera TRiQ-modulerna utanför en fotbollsplan.

Vi brinner för fotboll och för ungdomars möjligheter att utvecklas inom vår sport och vi hoppas få vara en del i den utvecklingen och ge barn och ungdomar förutsättningarna till kvalitativ teknikträning.

TRiQ modulernas enkla men funktionella design skapar möjligheterna till modern teknikträning.

Vi skapar en aktivitetspark för alla medlemmar i er förening och bidrar med övningar, träningspass och lekar för optimera nyttjandet och glädjen.

Hur vi inspirerar användarna

Inspirations-övningar & lekar här på vår hemsida samt på instagram & YouTube.

Vi bidrar med ett övningsbibliotek som är helt gratis att tillgå för ledare, lärare och användare.

Övningsbibliotek.

Perfekt till de som besöker en TRiQ park och för ledare, lärare och föräldrar att använda för att inspirera sina ungdomar. Även idrottslärare kan ha stor glädje och få hjälp att inspirera elever till rolig aktivering.

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera och bygga på biblioteket av övningar och lekar och de kommer alltid att vara gratis att tillgå.

Ni hittar dem här på hemsidan men även på vår instagram och på vår YouTube kanal.

På alla våra anläggningar så finns en övningsskylt och en QR kod med direkt åtkomst till övningarna på YouTube.

Vi på TRiQ arena har tagit fram innovativa aktivitetsparker för bollsporter.

Vår förhoppning är att alla som går förbi en TRiQ arena ska ­känna att de är inbjudande platser som inspirerar till rörelse.

Syftet med TRiQ arena är att skapa rolig aktivering och få fler barn och ungdomar i rörelse. Vi vill hjälpa er förnya våra idrottsanläggningar och att skapa nytänkande platser för spontanidrott. TRiQ gör det roligare att träna och leka med bollar tillsammans oavsett ålder.

Aktivitetsparkerna skapar unika och lekfulla samlingsplatser med bollen i centrum för alla!

 • Grundfakta: Bolaget grundades 2019
 • Säte: Helsingborg
 • Grundfakta:
  Max Bodlund & Henrik ”Henke” Larsson
 • Verksamhet: Aktivitetsparker & Anläggningar för Teknikträning

Våra samarbetspartners

 • Unisport / konstgräs och aktivitetsutrustning

  Vi samarbetar nära med Unisport som även är återförsäljare av TRiQ.

  Unisport har en unik kompetens när det gäller anläggning av idrotts- och motionsanläggningar.

  Genom vårt samarbete så kan vi erbjuda flera olika underlag såsom 100% återvinningsbart konstgräs och Bergo flooring.  Det gör också att vi kan erbjuda utrustning för att bygga kompletta utegym för alla olika nivåer av träning.

  Unisport har genomfört över 1000 installationer av konstgräs i Norden.

  För dig som kund innebär det att du kan känna dig trygg med att få den bästa lösningen för just dina behov när det kommer till utformning, anläggning och service av konstgräs till våra aktivitetsparker.

   

 • Carlark landskapsarkitekter

  ”Vi samarbetar med Carlark arkitektbyrå som är specialiserade på att gestalta och projektera aktivitetsparker. Hör av er ifall ni vill ha ett placeringsförslag på våra TRiQ-moduler på just er speciella plats!”

Webbinarium

Här delar vi våra tankar kring TRiQ.

Vi behöver tänka till hur vi skapar aktivitetsparker som fungerar.